додому духовність Всеукраїнський форум мирянських спільнот відбудеться в Зарваниці

Всеукраїнський форум мирянських спільнот відбудеться в Зарваниці

843

vlcsnap-2015-07-09-16h31m08s18Форум мирянських спільнот з усієї країни вперше проведуть у Зарваниці. Відбудеться він 18 липня під час Всеукраїнської прощі до Марійського духовного центру у Зарваниці. Гасло форума: «Ідіть і ви у мій виноградник!»

Всеукраїнський форум мирянських спільнот розпочнеться в суботу 18 липня о 14:00 годині вітальним словом архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ владики Василія Семенюка.

– Цей форум буде мати гасло: «Ідіть і ви у мій виноградник!» буде присвячений 150-тій річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Оскільки митрополит сам організовував багато мирянських спільнот і він зумів поширити цей рух нашій церкві, – розповідає голова комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Анна Зварич.

Участь у форумі зголосилися взяти 25 мирянських спільнот.

– Є зголошені спільноти і з Донецького і Харківського екзархату, з Київської архиєпархії, з Галичини. Тернопільщину на форумі представлятимуть: Всеукраїнський молитовний рух «Матері в молитві», який внесений у структуру міжнародного руху; рух «Подружні зустрічі», який теж є членом міжнародного руху; молодіжна спільнота «Обнова»; «Українська молодь – Христові»; парафіяльна християнсько-молодіжна спільнота «Знамення». Запрошуємо усіх на форум, – каже Анна Зварич.

Формат для представлення мирянських спільнот є довільним. На території Марійського духовного центру Зарваниця планують зробити своєрідне зонування території – виділити наметами місце, де зберуться учасники.