додому Головні 3 людини втопилося, ще одна травмувалася 20 липня на Тернопільщині

3 людини втопилося, ще одна травмувалася 20 липня на Тернопільщині

700

vlcsnap-2014-07-21-18h29m29s248Три людини втопилося, ще одна травмувалася двадцятого липня на Тернопільщині. Трагедії сталися в Тернопільському, Збаразькому, Зборівському районах. У більшості випадках причина утоплень єдина – спиртне. Рятувальники вкотре просять людей бути обережними і дотримуватися правил поведінки на воді.

– На водоймах області загинуло 3 людини. Це 20-річний юнак, село Грабовець Тернопільського району, тіло якого будуть шукати, напевно,  в даний час і шукають водолази Гусятинського району. В 7.10 ранку підняли тіло незнайомої людини, яка потонула вчора ввечері в селі Стриївка Збаразького району. Пізно ввечері в Зборівському районі в Городищі самі люди підняли тіло людини, яка потонула, – розповідає начальник рятувально-водолазної служби Тернопільщини Василь Козак.

Ще одна людина травмувалася в Чортківському районі, чоловік знехтував правилами поведінки на воді, стрибнув в незнайомому місці і пошкодив собі хребет. Рятувальники звертаються до мешканців області бути обережними. Така профілактична робота дає результати, каже Василь Козак. А розмови про можливість ліквідації водолазно-рятувальної служби і створенні при службі з надзвичайних ситуацій групи, яка б шукала потопельників, називає безглуздими. Рятувально-водолазна служба на Тернопільщині вкрай потрібна, каже Василь Козак і розповідає про проблеми.

– На жаль, свого транспорту ми не маємо. Ми б змогли виїхати ще вчора на місце трагедії, як в Збаразькому районі, так і в Тернопільському районі. Сьогодні я звернувся до голови Тернопільської ОДА про можливість придбання транспорту. Будемо чекати результатів, – говорить Василь Козак.

Загалом на Тернопільщині цього року втопилося 26 людей.