додому Головні Учні Васильковецької школи Чортківського району активно долучаються до волонтерства

Учні Васильковецької школи Чортківського району активно долучаються до волонтерства

382

Школа – це другий дім. У ньому має бути не лише пізнавально і цікаво, але й комфортно, тепло і затишно,- переконана директорка Васильковецької середньої школи Чортківської громади.

Окрім навчання і відпочинку поміж звуків сирен, учні також активно долучаються до волонтерства. Про життя Васильківської школи під час війни дивіться далі у сюжеті.

 “Школа має цвісти. Є при вході в школу є альпійська гірка і ми ще одну зробили збоку школи. Ми цим самим виховуємо, пояснюємо: як саме оформлювати, як зробити, як доглядати”, – розповіла директорка школи Людмила Марчишак.

За словами директорки, кожний поверх навчального закладу має свою особливість. Стіни школи прикрашають картини з пейзажами  села Васильківці. Їх об’єднали у “Галерею краси”.

“Існує дуже гарна традиція, випускники 11 класу купують картину і дарують школі. Кожного року наша галерея поповнюється картиною”, – зазначила директорка.

Окрім цього, у Васильковецькій школі діє писанкарська майстерня. За місяць до Великодня тут кипить робота.

“В нас є передвеликодня виставка. У стінах школи писанок ми її формуємо до Великодня, і розвиваємо народних умільців. Є передвеликодня чарівність: тільки заходиш у школу і зразу помічаєш, що у нас відбувається дійство”, – додає директорка.

Не без гордості Людмила Марчишак демонструє костюмерню, яка є у школі. Це національні строї і костюми казкових героїв. Сценічного одягу багато, тому усі заходи відбуваються не лише змістовно, але і яскраво. Окрім творчості, учні та вчителі Васильківської школи активно долучаються до волонтерства: виготовляють окопні свічки, печуть солодощі для військових, які перебувають у лікарнях.  Також учні регулярно проводять благодійні ярмарки, кошти з яких передають на потреби своїх односельчан-військовослужбовців – роблять усе можливе, аби допомагати нашим захисникам.