додому Новини У багатьох країнах світу відбулися багатотисячні мітинги на підтримку України

У багатьох країнах світу відбулися багатотисячні мітинги на підтримку України

1074

У Берліні а підтримку України під Бранденбурзькі ворота вийшли більше тисячі активістів. Таку ж акцію провели на центральній вулиці Мюнхена. Кілька десятків людей вийшли на вулиці Мадрида з плакатами «Путін – вбивця».

Кілька десятків українських діаспорян у Італії вийшли на вулиці Рима. Акція під назвою “Миру – так, війні – ні” відбулася на площі Санті Апостолі: її організатором є громада Сант-Егідіо. На заклик вийти та публічно заявити проти війни Росії з Україною відгукнулися численні політичні та профспілкові сили, а також асоціації та організації громадянського суспільства.

Збирались мітингуючі і під посольством росії в Чехії. Чехи і українці прийшли висловити свою підтримку Україні, а також засудити прислужників путінського режиму, які начхали на своїх громадян, і яких путін відправляє гарматним м’ясом на війну в Україну. Велелюдні мітигни щодня відбуваються у Вашингтоні і Нью-Йорку. У Парижі провели спільний мітинг на підтримку українців та білорусів. Такі ж мітинги відбулися у вихідні в столицях Щвеції, Грузії, Туреччини, Латвії, Ізраїлі.

Учасники акцій вийшли на центральні вулиці своїх міст із плакатами на підтримку України та жовто-блакитними прапорами. Учасники акції наголошують, що потрібно не піддаватися панічним настроям, а включатися в активну підтримку України й українців, створювати центри активної допомоги.