додому Головні Транспорт їздитиме в режимі спецрейсів, а заклади освіти не зачинятимуть, – Надал

Транспорт їздитиме в режимі спецрейсів, а заклади освіти не зачинятимуть, – Надал

39974

Транспорт їздитиме в режимі спецрейсів, а заклади освіти – не зачинятимуть. Таке рішення прийняли на засіданні Тернопільського міського оперативного штабу для боротьби із коронавірусом.

– Вчорашнє рішення комісії прийняте в рамках постанови КМУ, стосовно якої раніше приймалось рішення сесії міської ради. Рішення сесії міської ради є чинним, воно ніким не оскаржене. В нас є рішення сесії: забезпечити повноцінну роботу громадського транспорту. Ми зберігаємо всю існуючу зараз мережу громадського транспорту – це стосується автобусів, тролейбусів. Єдине, щоб убезпечити власників транспортних засобів, щоб до них не було претензій з боку будь-яких контролюючих органів, всі транспортні засоби будуть їхати з табличкою “Спецрейс”.

Постанова говорить про заборону відвідування освітніх закладів. Дитячі садочки не є освітніми закладами, це заклади позашкільної освіти, які повинні працювати повноцінно в такому режимі, як є. Стосовно заборони відвідування навчальних закладів. Нагадую, в постанові жодним чином не заборонено роботу освітніх і навчальних закладів. Тому наші навчальні заклади, всі школи, повинні забезпечити повноцінну роботу. Директори шкіл мають забезпечити роботу шкіл. Мова йде про заборону відвідування. Ми нікого не заставляємо йти в школу. Ті батьки, які вважають, що їх діти мають вчитися в школі, їх діти в школу йдуть”, – сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місто Тернопіль та деякі районні центри області віднесли до “червоної” зони епідемічної небезпеки.