додому Новини Тернопільщина – перша в Україні навчатиме молодь управлінню дронами

Тернопільщина – перша в Україні навчатиме молодь управлінню дронами

1094

Тернопільщина – перша в Україні навчатиме молодь управлінню дронами. Нову професію “оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом” відкрили у Навчально-практичний центрі на базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Раніше подібний фах був лише у вищих навчальних закладах авіаційного спрямування, відтепер і в професійній школі.

У Тернопільській обласній військовій адміністрації кажуть, навіть після перемоги України у великій війні – професія оператора БПЛА буде актуальною. Адже, окрім поля бою, безпілотні апарати використовують також в сільському та лісовому господарстві, в археології та будівництві. А щоб навчання студентів було комфортним – закладу подарували спеціалізовані комп’ютерні авіасимулятори.

З вересня коледж отримає 30 державних місць для цієї професії “оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом”. А вже зараз на базі навчального закладу відкриті курси для охочих навчитися керувати дроном. Слухачі курсу отримають, як теоретичні, так і практичні знання. Навчання проводитимуть четверо висококваліфікованих фахівців.