додому Новини Тернопільські біатлоністи змагались на етапі кубку світу в Німеччині

Тернопільські біатлоністи змагались на етапі кубку світу в Німеччині

707

merkushynaТернопільські біатлоністи Дмитро Підручний та Анастасія Меркушина взяли участь у складі збірної України з біатлону у четвертому етапі кубка Світу з біатлону, який тривав з 7 до 11 січня у німецькому Обергофі. Про це інформують в управлінні з питань фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА.

7 січня відбулась жіноча естафета 4 по 6 кілометрів. Як повідомляє федерація біатлону України, наша збірна, яка була у цій гонці за крок до бронзової медалі, посіла шосту підсумкову позицію. На першому етапі наша землячка Анастасія Меркушина показала себе блискуче, передавши естафету Валі Семеренко без жодного промаху на двох вогневих рубежах.

Валя Семеренко та Ольга Абрамова зуміли захопити лідерство у гонці і Ірина Варвинець отримала естафету першою. На жаль, зберегти лідерство та й загалом потрапити у призери збірній України не вдалося. Варвинець на останньому колі пропустила вперед три збірні і втратила бронзову нагороду для команди.

8 січня у чоловічій естафеті 4 по 7,5 кілометрів виступав Дмитро Підручний, який біг першим з української четвірки і протягом свого етапу навіть встиг полідирувати в гонці. У загальному заліку наша команда посіла п’яте підсумкове місце.

9 січня у жіночому спринті на 7,5 кілометрів Анастасія Меркушина показала 59-ий результат. Краща з українок Наталія Бурдига у цій гонці фінішувала десятою.

Наступний етап змагань відбудеться 13-18 січня в німецькому Рупольдингу. У програмі – спринт, мас-старт та естафета.