додому Новини На 64-ому році життя відійшов у вічність наш земляк, всесвітньо відомий оперний...

На 64-ому році життя відійшов у вічність наш земляк, всесвітньо відомий оперний співак Стефан П’ятничко

23478

На 64-ому році життя відійшов у вічність наш славетний земляк, всесвітньо відомий оперний співак Стефан П’ятничко, повідомляє Теребовлянська газета “Воля”. Його з почестями в останню дорогу на вічний спочинок провів Львів.

Сумують і співчувають родині і на його маленькій батьківщині – у селі Гниловоди Золотниківської громади. Корені Титана оперної сцени саме звідти. У Гниловодівській школі, почалася його творча біографія, співав ще у шкільному хорі. Згодом його стежина привела у Львівське музично-педагогічне училище ім. Філарета Колесси, а потім на вокальний факультет в консерваторії ім. Миколи Лисенка. Уперше дебютував у 1989 році на сцені Львівського оперного театру в опері Юлія Мейтуса «Украдене щастя». У 1991 році Стефан П’ятничко здобув перемогу на І-ому міжнародному конкурсі оперних співаків ім. Соломії Крушельницької, а у 1993-му став лауреатом та призером міжнародного конкурсу вокалістів у Відні.

У його творчій біографії – виступи на найбільших світових оперних сценах і концертних залах Європи та США. У репертуарі артиста було понад 30 баритонових партій. У 2006 році наш земляк отримав пoчесне звaння «Нaрoдний aртист Укрaїни». Поховали видатного земляка на Личаківському кладовищі.