додому Головні “Я не хочу бруківки на пляжі” – з такими плакатами зібралися люди...

“Я не хочу бруківки на пляжі” – з такими плакатами зібралися люди біля Тернопільської міської ради

1763
“Все для ЗСУ” або “Я не хочу бруківки на пляжі”! З такими плакатами зібралися люди біля Тернопільської міської ради. Мешканців міста обурює, те що керівництво Тернополя використовує бюджетні кошти на справи, які можна реалізувати після перемоги. Під час акції до активістів вийшла керівниця прес-служби міської ради. Мар’яна Зварич повідомила, що на сьогодні, всі потреби військових бригад Тернополя на сьогодні – задоволені.
Потрібні дрони, а не бруківка! З такими закликами та плакатами біля стін Тернопільської міської ради зібралися близько сотні людей. Одна із організаторів мирної акції Ольга Тимошенко. Чоловік жінки військовослужбовець, який вже 9 місяців у списку зниклих безвісти. Пані Ольга розповідає, мета акції – це збільшення бюджету на фінансування ЗСУ із 2 до 15% та перерозподіл міських грошей з некритичних витрат на забезпечення військовослужбовців технікою.
Ольга Тимошенко, голова ініціативної групи “ЗСУ в першу чергу”. розповідає: “Назріло дуже багато питань до нашого мера до керівництва міста в загальному. Наші питання дуже різноманітні, але наша акція спрямована тільки на те, щоб збільшити допомогу ЗСУ“.

Організатори кажуть – їхня акція мирна і спланована. Тому попередньо, у міську раду надсилали листи-запрошення депутатам і міському голові.

“Це не є протест проти влади, це є протест проти тих дій. Повірте ніхто б не хотів, робити цих мітингів у час війни, тратити свій ресурс, виходити сюди на пікет, якби ми бачиили, що у нашому місті все добре”.

За 10 хвилин протесту до мітингувальників вийшла керівниця прес-служби Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич та депутати, аби відповісти на запитання мітингувальників.

Мар’яна Зварич, керівниця прес-служби ТМР, пояснює: “В Тернопільській міській раді є кілька питань, у яких допомагається нашим військовим і найбільша з них – це програма по обороноздатності. Сама ця програма виділяється близько 100 мільйонів гривень на неї передбачено тільки цього року. Це напрямі видатки нашим захисникам”.

На запитання, чому міський голова, не виходить на розмову до учасників акції, керівниця прес-служби Мар’яна відповіла, що Сергій Надал кожного четверга о цій порі проводить зустрічі з дружинами військових. За правопорядком під час акції стежили правоохоронці. Схожі мирні протести проти нецільового використання бюджетних коштів відбулися у Львові, Одесі та Києві. До слова, нещодавно Кабінет міністрів ініціював законопроєкт, який дозволить забрати у місцевих бюджетів 120 мільярдів і спрямувати їх на виробництво зброї.