додому Новини Тернопіль співпрацюватиме з іспанським містом Мурсія

Тернопіль співпрацюватиме з іспанським містом Мурсія

802

vlcsnap-2014-11-24-16h04m35s102Тернопіль – перше українське місто, яке співпрацюватиме із іспанським. Вихідними міський голова Тернополя та заступник міського голови міста Мурсія підписали відповідну угоду.

До цієї угоди йшли рік. У іспанському місті Мурсія із понад півмільйонним населенням – живе і працює більше 6 тисяч українських заробітчан. Більша їх частина – із Тернополя.

– Їх дуже цінують, їх дуже люблять. І насправді Україна, як країна, дуже бажана завдяки їм також. Своєю важкою працею протягом десятиліть вони утвердили Україну як європейську державу, – розповідає президент Асоціації українців регіону Мурсія Лариса Пономаренко.

– Це буде реальна співпраця і допомога сім’ям тих тернополян, чиї рідні виїхали до Іспанії, і підтримка їх тут на території міста. І те, що ми зможем допомогти їм там, зможем допомогти їх сім’ям будем робити спільно з нашою українською громадою в місті Мурсія і спільно з керівництвом міста Мурсія, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Ця угода виникла завдяки українським емігрантам, тернополянам. Вони тут для того, щоб допомогти Україні стати повноправним членом Європейського союзу. Підписана угоді – це побажання Україні всього найкращого – свободи, миру і благополуччя, – говорить заступник міського голови Мурсії (Іспанія) Хоакін Мойя-Анхелер Санчез.

Керівництво Тернополя та Мурсії тепер візьметься за конкретний план дій, аби розвивати напрямки співпраці у різних сферах діяльності.