додому Новини Про найчастіші порушення виборчого процесу розповіли активісти Тернопільщини

Про найчастіші порушення виборчого процесу розповіли активісти Тернопільщини

1286

30 кандидатів на посаду Президента України зареєструвала Центральна виборча комісія станом на вечір 4 лютого. Нагадаємо, документи можна було подати з 31 грудня до 3 лютого включно. Тепер ЦВК їх реєструє а вже 9 лютого оприлюднить перелік усіх кандидатів. Серед найчастіших порушень виборчого законодавства на даний час – це розповсюдження агітаційних матеріалів без зазначення вихідних даних, кажуть у громадянській мережі Опора.

У період з 31 грудня до 3 лютого до центральної виборчої комісії надійшов 91 пакет документів від осіб, які хочуть балотуватися на посаду Президента України, кажуть у Громадянській мережі ОПОРА. Це як самовисуванці, так і представники різних політичних партій.

 

Станом на вечір 4 лютого Центральна виборча комісія зареєструвала 30 кандидатів на посаду Президента України, каже Ольга Галушка. І додає: хоча у січні активна активна агітаційна кампанія не велася, у Громадянській мережі ОПОРА все ж фіксували порушення. Це в основному розміщення на носіях зовнішньої реклами агітаційних матеріалів та розповсюдження по домах газет та брошур.