додому Новини Працювати футбольним тренером у Канаді їде Ігор Яворський

Працювати футбольним тренером у Канаді їде Ігор Яворський

825

vlcsnap-2015-01-29-11h20m30s66Працювати футбольним тренером у Канаді їде Ігор Яворський. Легендарний гравець і тренер тернопільської “Ниви” отримав запрошення очолити одну із футбольних команд Торонто і вже підписав однорічний контракт. Яворський тренуватиме команду Ліги соккеру Канади The Atomic Selects Toronto, президентом якої є канадець українського походження Ігор Прокіпчук. Клуб комплектують в основному українцями й сподіваються у перший же рік виграти перше місце канадської першості.

– Це приблизно такого рівня як наша перша ліга. В принципі, клуби, я би сказав, грають більш такий силовий футбол, дуже багато уваги приділяють функціональній підготовці, силовим якостям. Ми будемо старатися зробити команду мабуть більш такою європейською, більш технічною, комбінаційною, для того, щоби наша команда виділялась між інших команд, – розповів  головний тренер “Атомік Селектс Торонто” (The Atomic Selects Toronto) Ігор Яворський.

Виділятися не тільки якістю гри, але й результатом – завдання у Канадській лізі соккеру. Чемпіонат починається в кінці квітня, то ж часу, аби зібрати й підготувати команду з чемпіонськими амбіціями, достатньо, вважає Ігор Яворський. Гратимуть в клубі переважно українці за походженням. Запрошують і професійних футболістів із України, які мають досвід виступів у першій лізі і прем’єр-лізі.


– Коли їм відкриють робочі візи, тоді ми вже будем називати конкретні фамілії. Можу сказати єдине, тому що тут ходять слухи, що Яворський хоче там чуть лі не півкоманди “Ниви” забрати. Я ще раз кажу, якщо найдеться футболіст, який вирішить свої питання з футбольним клубом “Нива” і мене буде цікавити, (самостійно, без мого відома, ще раз кажу), тоді, звичайно, я сяду за стіл переговорів. Я не збираюся на даний момент запрошувати ФК “Нива” футболістів. Я не хочу, щоб говорили що Яворський розікрав команду, Яворський хоче зробити вред ФК “Нива”. Я завжди переживав за футболний клуб “Нива” і по сьогоднішній день переживаю.

Контракт із Atomic selects Toronto підписано на один рік. В разі успішного виступу команди перебування Ігоря Яворського на посаді головного тренера ймовірно продовжать, втім, назавжди залишатися в Канаді він не планує.

– Прощаюсь з своїм будинком, який будую в місті Тернополі і збираюсь тут жити, і не збираюсь виїжджати, ще раз кажу. Тому що я тут прикипів до цього міста, в мене тут багато друзів.