додому надзвичайне Вже третій день у Тернопільському ставі шукають тіло потопельника

Вже третій день у Тернопільському ставі шукають тіло потопельника

978

vlcsnap-2014-09-03-18h24m01s30Вже третій день у Тернопільському ставі шукають тіло потопельника. Трагедія сталася в неділю. Молодий чоловік випав з теплохода і потонув. Наразі ніхто не може показати точного місця, де це сталося, відтак це ускладнює пошуки.

Зі слів матроса та капітана теплохода, чоловік, який втопився на Тернопільському ставі, поводився неадекватно. Йому не раз давали зауваження. Все сталося на другій палубі. Чоловік був там з товаришем.

– Розказують, що він виліз наверх на перила – чи він стояв, чи він сидів, чи він фотографувався. А потім кажуть, що він похитнувся, змахнув руками і впав через перила. Йому кидали три рятувальні круги. Йому кидали рятувальну мотузку, кажуть, що зазвичай людина, яка плаває, руку викидає на вверх, а він викидав з-під себе. Що розказав мені брат того чоловіка, що в нього брали судоми, що він ніколи не заходив у воду вище пояса, корчили ноги. Може він ще й вдарився, бо там внизу є невеликий виступ, або він впав з висоти – злякався, – розповідає начальник рятувально-водолазної служби Тернопільщини Василь Козак.

Екіпаж теплоходу пробував рятувати чоловіка, проте зробити це не вдалося.


– Згідно з їхньої інструкцією матрос не має права стрибати у воду, бо були випадки, що випадали люди і потопельник тягнув за собою, робилося дві жертви. Капітан мені розказував, що коли йому крикнули, що з правої сторони чоловік за бортом, він різко почав тормозити, розвертав човен, але в цей момент чоловік вже пішов під воду, – каже Василь Козак.

Точного місця де саме чоловік випав і в котрій це сталося годині, ніхто не може назвати, каже Василь Козак, це і ускладнює пошуки потопельника.

– Випадки в нас бувають різні, були випадки, що ми дівчинку шукали два місяці, випадки є такі, що шукаємо і тиждень. А чому шукаємо? Причина в тому, що не знають місця, видимість нуль. В людей є таке поняття, що водолаз пішов і видимість так як на грунті, що є потопельник і підняли його. Дана ситуація надважка.

Тіло потопельника продовжують шукати. Загалом на Тернопільщині цього року на воді загинуло 42 людини, 4 з них – діти.