додому благоустрій Ідею додаткового озеленення міста першими підтримали будівельники “Добробуду”

Ідею додаткового озеленення міста першими підтримали будівельники “Добробуду”

779

vlcsnap-2014-11-07-17h52m59s233Якби кожен забудовник у Тернополі посадив по 100 дерев. Такий варіант додаткового озеленення міста озвучив міський голова, ідея уже знайшла підтримку. Першими її підтримали будівельники фірми “Добробуд”.

Тут на вулиці Рєпіна у Тернополі раніше була захаращена пустка. Поруч “Добробуд” зводив житловий будинок та водночас пообіцяв довкола створити зелену зону. Відтак пустку зачистили, комунікації, які тут проходили – перенесли і тепер на цьому місці посадили березовий гай (понад 50 беріз). Також планують досадити липи і різні кущі.

– Недавно в мене була розмова з міським головою – прозвучала така думка, що було би дуже добре, якби всі будівельники зібрались разом і посадили по сто дерев. Я рахую, що цю ініціативу треба підтримати, і, порадившись з нашим трудовим колективом, ми якраз своїми сьогоднішніми діями і започаткувати хочемо цю добру справу, – говорить директор компанії “Добробуд” Віталій Смакоуз.

– Це буде гайок, він передбачає просто дерева, в якому можна собі посидіти буде чи там відпочити на траві – бо чим цікаві берези, що їхня крона не знищує траву під собою, тому є подвійний ефект – і трава дає екологічний ефект, і крона дерев. Нам приємно, що це вже перша ластівка така позитивна щодо екології нашого міста і надіємося, що цей почин буде продовжено іншими забудовниками, – каже заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міськради Олег Соколовський.


Окрім березового гаю на вулиці Рєпіна забудовник уже має ідею як іще прикрасити це місце – непривабливий старий бетонний паркан перетворять у полотно для графіті.

– Ми підготуєм, замалюємо білим і запрошуємо майстрів графіті розмалювати його. Для цього даєм свій контактний телефон 52-52-82, фірма “Добробуд”, хай звертаються до нас – спільними зусиллями зробим гарну справу, – розповів Віталій Смакоуз.