додому благоустрій У Тернополі шиють так звані “гармошки” для тролейбусів

У Тернополі шиють так звані “гармошки” для тролейбусів

686

vlcsnap-2014-10-30-17h24m56s250Не святі  горшки ліплять. У Тернополі шиють так звані “гармошки” для тролейбусів. Комунальне підприємство “Тернопільелектротранс” закупило необхідну техніку і матеріали. Відтак вже скоро оновлені тролейбуси виїдуть на Тернопільські вулиці.

Багато тернополян скаржаться на поганий стан з’єднань між двома кузовами тролейбусів – так званих “гармошок”, – каже директор комунального підприємства “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх. Їх вартість висока, відтак на підприємстві вирішили шити “гармошки” для тролейбусів самі.

– Для того, щоб придбати нову, треба десь 60 тисяч гривень – маленька легкова машина. Через те ми вирішили силами своїх працівників, відправили їх на навчання, вони пройшли навчання відповідне, закупили відповідне обладнання, зараз шиємо першу одиницю. Якщо ми в місяць будемо шити одну одиницю, то думаю через пів року ми зможемо їх реалізовувати на сторону, – розповідає директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

– Процес пошиття складається з таких шести деталей, їх треба зшивати разом. Пізніше ці деталі вшиваються в ребра, ця гармошка складається з от таких ребер, 14 – половинка, 28 – це ціла гармошка. А потім окантовується вже алюмінієм, окантовка йде 4 сантиметри, підвіска і хлопці ставлять на машину і вже є готова гармошка, – каже працівник КП “Тернопільелектротранс” Богдан Холява.

Жодних труднощів у працівників комунального підприємства “Тернопільелектротранс” з пошиттям гармошок не виникає, каже Богдан Холява.


– Машинка нова, ми мали старіші варіанти, ми цей процес знаємо, бо ми 15 років тому обшивали, займались таким, щоправда Дніпропетрорвські гармошки обшивали, тепер чеські будемо, трошки інша може викрійка, але процес той самий. Матеріал такий самий як і 15 років тому, якісний, гарний, міцний, не гниє, не боїться вологи і снігу. Будемо займатися, техніка нова, краща, – каже Богдан Холява.

Тролейбуси з новими “гармошками” виїдуть на вулиці Тернополя найближчим часом, кажуть в “Тернопільелектротрансі”.