додому Новини Тернопільські дитсадки переповнені

Тернопільські дитсадки переповнені

881

vlcsnap-2015-03-25-17h02m25s147Тернопільські дитсадки переповнені. Про це заявляє начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Пов’язано це з великою кількістю дітей, але меншою кількістю дитсадків. За переповнені групи вихователі і їх помічники отримують додаткову оплату, каже Ольга Похиляк.

За нормою в ясельній групі має навчатися 15 дітей, у молодшій, середній чи старшій – 20. Реальність насправді така: у тернопільських дитсадках в групах є 20, 25 і навіть 30 дітей за списком. Щоправда, не усі одночасно відвідують дитсадок, але групи переповнені. В управлінні освіти з ситуації виходять, відкриваючи додаткові групи і доплачуючи вихователям і помічникам.

– Ми проплачуємо і вихователям, і помічника вихователів за перевантаженість груп. Вони отримують ці кошти. Я вважаю,що це правильно. Це різні суми. На місяць, приблизно, це і 200, і 300, 500 і 700 гривень може отримати людина за те, що вона працює умовно не з 20-а дітками, а з 30, чи ясельна не 15, а 25-30. Я вважаю, що це правильно. Оці кошти, які йдуть, то для няні і вихователі це великі гроші. Нам це вдається робити на сьогоднішній день, – розповіла  начальник управління освіти і науки Тернопільської міськради Ольга Похиляк.

Попри завантаження дитсадків, діти отримують відповідний і догляд, і харчування. Їжа для дітей з початку цього року подорожчала. Частину оплачують батьки, а частину з міського бюджету.

– На сьогоднішній день в групах вартість харчування 15 гривень. 9 гривень оплачують батьки, а 6 гривень проплачує держава. Ясельна група 12,50 грн., а з них 7,5 грн. платять батьки, а різницю держава. Що ж стосується малозабезпечених, то ми і раніше їх харчуємо, – каже Ольга Похиляк.

Безкоштовне харчування отримують також діти-сироти, а також за рішення виконкому Тернопільської міськради діти, батьки яких воюють в АТО.