додому Новини Тарифи на воду можуть зрости

Тарифи на воду можуть зрости

937

kjwapfpmТарифи на водопостачання і водовідведення поки що не підносять. Проте, утримувати їх без змін, напевно, не вдасться, кажуть в “Тернопільводоканалі”. У березні Національна комісія, що  здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, очевидно, перегляне тариф. Якщо комісія прийме позитивне рішення, то тарифи на водопостачання та водовідведення подорожчають на 15-20%.

– На сьогоднішній день НКРЕ попередньо вивчає розрахунки щодо перегляду тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення. Щоправда, треба заспокоїти наших споживачів, оскільки навіть якщо вона прийме відповідне рішення в найближчий час, то ріст тарифів прогнозується на 15-20%. Це не до порівняння як підняли на газ і на електроенергію. Ми розуміємо, що в теперішній час це немале навантаження на наших сподживачів. Тому підприємство намагається задіювати різні механізми зменшення навантаження на тариф, – розповів директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.

В “Тернопільводоканалі” радять людям вчасно розраховуватися за послуги водопостачання та водовідведення та економити.

– Ми закликаємо всіх споживачів не нарощувати заборгованості при тій ситуації, яку ми зараз маємо в державі. Таке нарощення може спричинити наростання боргу, який буде неможливо погасити. Краще шукати способи реальної економії споживання послуг, а таких є дуже багато, в першу чергу треба встановити лічиньник, з другої сторони – контролювати реальну потребу, реальний розхід води, і тим самим отримувати менші рахунки, – каже Володимир Кузьма.