додому духовність Священики радять не святкувати Хелловін

Священики радять не святкувати Хелловін

671

i0202051 листопада Католицька Церква святкує День всіх святих, а наступного дня – спомин всіх померлих. В цей день і не лише серед римо-католиків є традиція відвідувати могили родичів, відправляти там панахиди.  В ніч на 1 листопада відзначають ще й Хелловін. Молодь переодягається у всяку нечисть. Більшість людей вважає це свято нешкідливою веселістю. Але священики радять не захоплюватися цим, бо нічого спільного з християнством такі маскаради не мають і можуть зашкодити.

Християни мають вшановувати Святих, брати з них приклад, каже прес-секретар Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії отець Олег Харишин. Якщо ж люди в своєму житті відтворюють поведінку, переодягаються в злих духів, відьом, чортів, це на них негативно впливає, каже отець Олег.

– Людина повинна керуватися християнськими добрими чеснотами, а ті речі, які належать до темного світу, світу зла, уникати. Бо не знаємо яким чином, але зло шукає різних способів, щоб прийти у наше життя. Світ спокус є надзвичайно сильним. Злий дух є креативним створінням, він знає як підібратися до людини і направду той Хеловін є таким одним з комерційно-розважальних кроків, який він робить, щоб до людини підійти. Тому повинні ми ці речі відкидати, – вважає прес-секретар Тернопільсько-Зборівської Митрополії УГКЦ отець Олег Харишин.

Священики радять молоді знайти собі альтернативу хеловінським веселощам і розважатися, але з розумом.


– Я хочу, щоб молодь – в цей день чи в інші дні свого життя – знайшла способи так само цікаві креативні, щоб відпочити, їм це потрібно. Вони можуть собі погуляти, відпочити, можуть бути радісними, але єдиний момент – залишайтеся завжди з Богом. Це важливо, бо бути християнином, бути з Богом – це не означає бути засмученим, бути понурим, обтяженим постами, заповідями, які, ніби-то, комусь не потрібні. Сьогодні бути християнином і бути радісними – це дві взаємодоповнюючі речі, бо християнська віра – це віра радості, через те, що ми є спасенні, – каже отець Олег.

В перші дні листопада люди йдуть на кладовища вшановують померлих рідних. 1 листопада Тернопільщина вшанує пам’ять Митрополита Андрея Шептицького. В суботу, о 17 годині, відбудеться похід зі свічками від Архикатедри, до пам’ятника Шептицького, що на вулиці Січових Стрільців.