додому благоустрій Об’їзна Мишкович досі закрита

Об’їзна Мишкович досі закрита

811

До уваги водіїв! Об’їзна Мишкович досі закрита для проїзду автотранспорту. Ділянку дороги довжиною 3 кілометри почали ремонтувати в середині серпня. Закінчити планують через тижні два, якщо сприятиме погода. Поки ж автотранспорт їде автомобільною дорогою Мишковичі-Дружба.vlcsnap-2014-09-05-16h40m43s33

Об’їзна Мишкович Тернопільського району – частина автомобільної дороги міжнародного значення Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече. Ділянка між 342-345 кілометрами капітального ремонту не бачила років 30, кажуть чиновники. Тому вздовж неї майоріли знаки-попередження про аварійний стан. Дотепер. Нині три кілометри проблемної дороги ремонтують.

– На даному відрізку ділянки дороги, протяжністю 3 км, буде використано десь 6,5 тисяч асфальтобетону. Повністю буде відновлена обстановка дороги, будуть укріплені обочини відфрезованим матеріалом. Будуть встановлені нові дорожні знаки, відновлена розмітка, – каже Володимир Хімій, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області.

На ремонт заплановано 10 мільйонів гривень з держбюджету. Наразі підрядник виконує роботу в борг, розповідає Володимир Хімій. Технологія ефективна, матеріал якісний, техніка надійна, кажуть дорожники, а погода сприяє, тому, сподіваються, робота кипітиме. Хоча терміни виконання все ж довелось продовжити.

– Якщо робота піде такими темпами, якщо ми будемо ложити десь по 1000 тонн асфальтобетону в день, то я думаю за днів 6-7 ми повністю відновимо дорожнє покриття. Тут можуть бути ще погодні умови на заваді, але до 2 тижнів цю ділянку дороги ми закриємо, – розповідає Володимир Хімій, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області.

Поки ремонт триває водіїв просять об’їжджати ділянку автомобільною дорогою Мишковичі-Дружба. Проте уваги чиновників потребують не лише дороги міжнародного чи державного, а й місцевого значення. Тепер в пріоритеті під’їзди до туристичних об’єктів.

– Буде відбуватись асфальтування дороги з Борщева в сторонку печер Кривче, де ніколи не робились дороги. Тому асфальтозавод … буде працювати виключно на підготовку асфальтобетону на ту ділянку. Там майже 15 км плюс асфальтування по самому селі Кривче до печер. Та перевага, яка в нас є у вигляді печер в Кривчі, ми її маємо таким чином активізувати, – наголошує Леонід Бицюра, заступник голови Тернопільської ОДА.