додому Новини Не платите за комунальні послуги – можете залишитись без води та каналізації

Не платите за комунальні послуги – можете залишитись без води та каналізації

803

vlcsnap-2014-11-25-16h36m44s243Не платите за комунальні послуги – можете залишитись без води та каналізації. У такий спосіб “Тернопільводоканал” веде боротьбу з боржниками. Їх квартири відключають від водопостачання та водовідведення. Або ж подають до суду, аби заборговані гроші забрати примусово. Станом на перше листопада тернополяни боргують комунальному підприємству “Тернопільводоканал” 7 мільйонів гривень.

До 20-го числа кожного місяця потрібно оплатити за воду та каналізацію за попередній місяць. Про це нагадують у “Тернопільводоканалі”. Бо вже наступного дня ця сума стане боргом. Аби тернополяни вчасно оплачували ці послуги, їм постійно надходять рахунки із сумою сплати. Зелені – ви сумлінний платник, якщо ж жовті чи червоні – поспішіть розрахуватись. Бо інакше “Тернопільводоканал” може звернутись до суду.

– Якщо від нашого підприємства поступає заява на видачу судового наказу для примусового стягнення боргу, абоненту з самого початку доведеться понести додаткові витрати. А саме це судовий збір, який складає 122 майже гривні, інфляційний 3% річних. В багатьох випадках сума цих додаткових витрат може бути більшою за суму боргу за надані послуги водопостачання та водовідведення, – розповідає начальник відділу розрахунків населення Руслан Бурмас.

Суд передає справу виконавчій службі, яка може стягувати борг із пенсій та зарплат. Також ваше майно можуть арештувати, аби потім продати і розрахуватись з боргами. А ще вам можуть обмежити виїзд закордон. Тому тернополян закликають за послуги водопостачання і водовідведення розраховуватись вчасно. Ще один метод боротьби із боржниками – відключення їх квартир від водопостачання та водовідведення.


– Безпосередньо сьогодні ми відключаємо абонентів від водовідведення. це супроводжується значними незручностями для наших абонентів. Включення повторне буде проводитись лише після повного врегулювання заборгованості, – говорить начальник водоканалізаційної інспекції КП “Водоканал” Іван Гладкий.

У цих людей сума боргу – більше 300 гривень. “Тернопільводоканал” нагадує, що сплатити за його послуги можна у будь-якому пункті прийому платежів, у касі за адресою Медова, 1 та через інтернет.