додому надзвичайне Наркоторговцю із Тернополя загрожує до 8 років в’язниці

Наркоторговцю із Тернополя загрожує до 8 років в’язниці

914

subutex_tabletkaТри оперативні закупки за два місяці здійснили співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків у 35-річного тернополянина. Як наслідок, продавцю висунули обвинувачення у порушенні статті 307 Кримінального кодексу України.

Начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції Володимир Строїч каже, що останнім часом побільшало випадків незаконної реалізації напівсинтетичних таблетованих препаратів, які використовують як замісну терапію у лікуванні наркозалежних. Якщо ще декілька років тому той же, приміром, «субутекс» був «дефіцитним», то сьогодні, незважаючи на дороговизну, користується неабиякою популярністю серед любителів наркотиків.

Приміром, таблетка бупренорфіновмісного препарату на так званому чорному ринку коливається в межах 500 гривень. Тернополянин продавав по 600. Під час останньої оперативної закупки, яка завершилася затриманням підозрюваного, міліціонери також знайшли та вилучили в помешканні 35-річного тернополянина десять таблеток «субутексу», а також 2,5 тисячі гривень, здобутих злочинним шляхом.

Зі слів Володимира Строїча, реалізатор мав своїх постійних клієнтів. Зв’язок з ними підтримував телефоном, а щойно виникала потреба – виїжджав у домовлене місце для здійснення продажу. Налагоджений наркобізнес зруйнували міліціонери. Тепер зловмисникові, згідно санкцій статті, що йому інкримінують, загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.