додому Новини Безкоштовне навчання в американських школах пропонують для учнів 8, 9 та 10...

Безкоштовне навчання в американських школах пропонують для учнів 8, 9 та 10 класів

752

vlcsnap-2014-09-12-18h10m03s201Безкоштовне навчання в американській школі пропонують для українських школярів. До участі в програмі Флекс запрошують учнів восьмих, дев’ятих та десятих класів. Для цього потрібно знати англійську та пройти три тури іспитів на знання мови. Перший – тест із англійської, другий – написати два твори, третій – інтерв’ю. В травні оголосять фіналістів. Цього року до Сполучених Штатів Америки вже поїхало 208 українських учнів, які житимуть у родинах та починають навчання в школах за океаном.

– Програма Флекс повністю міняє світогляд і перевертає світ догори дригом. По поверненню в Україну після програми Флекс всі випускники стають набагато активнішими, вони починають організовувати власні соціальні проекти, вони організовують семінари, різні походи до дитячих будинків, вуличні університети. Тобто, такі речі, які насправді розвивають суспільство. Ця програма заставляє думати по новому, і замість того, щоб думати: Україна нехороша, випускники програми думають – хм, в Україні є така проблема, як її можна вирішити, і я зроблю проект, щоб її вирішити, – розповідає українка, працює на Американські ради з міжнародної освіти Іванна Козій.

Усіх охочих запрошують пройти перший іспит із англійської завтра, тринадцятого вересня о дев’ятій ранку у тернопільській школі номер п’ять. Попередня реєстрація не потрібна, але обов’язково треба мати при собі свідоцтво про народження та дозвіл про оформлення персональних даних, підписаний одним із батьків. До участі в програмі запрошують і учасників із обмеженими фізичними можливостями.