додому духовність Завершується останній тиждень Різдвяного Посту

Завершується останній тиждень Різдвяного Посту

911

Завершується останній тиждень Різдвяного Посту. Час для сповіді, примирення з Богом і людьми, час для пожертви себе задля добра інших. Священики радять в цей час простити всі образи та незгоди, приступити до Святої Сповіді та прийняти Святе Причастя.

Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме 40 днів  – до Різдва Христового. Піст, кажуть священики, потрібен для того, щоб, окрім звичайних дарів і жертв, принести Ісусові чисте серце і бажання слідувати Його вченню. Святий Андрій Крицький казав: "Горе Вам, коли Ви кидаєте їсти м'ясо, молоко, а їсте один одного."

– Давайте в ці дні, дні останнього тижня Посту,  не їсти один одного, не сваритися, не сперечатися, не підвищувати один на одного голосу, приходити до Святого храму. Найважливіше в час цього Посту є сповідь. Кожна людина повинна відвідати святий храм, попросити священика посповідати, прийняти обов'язково Святі Христові Тайни. З тою блаженною, піднесеною, великою радістю зустріти Різдво Господа Нашого Ісуса Христа, – радить настоятель церкви ікони Божої Матері "Скоропослушниці" в Тернополі УПЦ КП Володимир Бичак.

Той, хто сповідує свої гріхи, невидимо звільняється від них самим Ісусом Христом. Спаситель дав апостолам, а через них єпископам і священикам, владу прощати гріхи. І хоч яким би великим не був гріх, милосердя Боже нескінченне. Однак, щоб отримати прощення, необхідно з жалем і смутком усвідомлювати свою гріховність, почути своє сумління, зрозуміти провину перед Богом. А головна умова покаяння — це виправити життя, примиритися з усіма і сподіватися на милосердя Боже.

– Найважливіше в останній тиждень Посту, без сумніву, навчитися прощати своїм ближнім, рідним, простити самого себе, полюбити всіх своїх рідних, оточуючих. Навіть, коли тебе ображають, кривдять, гонять та переслідують – треба всім навчитися прощати. Бо вони є лікарі наших душ, такі люди дають нам можливість вдосконалювати себе і загартовують нашу віру, – каже отець Володимир.