додому Головні В останній тиждень перед Великоднем подорожчало м’ясо

В останній тиждень перед Великоднем подорожчало м’ясо

947

В останній тиждень перед Великоднем подорожчало м’ясо. Тим часом покупців стає більше – піст закінчується, святкові дні наближаються. На ринку сьогодні побувала Христина Коваль, яка за 5 днів до свята спробувала вирахувати “індекс Великоднього м’яса”.

У неділю закінчується Великий Піст. Тож українці, які його дотримувалися, нарешті зможуть з’їсти м’яса. Зі слів продавців, закупівельна ціна телятини 65 грн, продажна ціна — 88.17 за кілограм, закупівельна яловичина 60-65 грн, продажна — 75.55 грн.

Полядвицю яловичу можна придбати по 140-150 грн, задню шинку по 130-140 грн, передню шинку по 110 грн і ребра по 70 грн. Ціни залежать від якості м’яса та його сорту, каже продавчиня м’яса пані Галина.

Не змінилася ціна домашньої птиці. Приміром, на ринку домашню курочку можна придбати за 50-100 грн, гуску за 150-200 грн, качку – 120-150 грн та індика за 200-280 грн. Кролів продають по 150-180 гривень та чимало тернополян і цього не можуть собі дозволити.

Не зміниться вартість м’яса й після Великодня. Продавці кажуть, що ціна на цей продукт стабілізувалася, принаймні, на кілька тижнів.