додому духовність У Тернополі в храмі Матері Божої неустанної помочі до 15 грудня перебуватимуть...

У Тернополі в храмі Матері Божої неустанної помочі до 15 грудня перебуватимуть мощі Блаженного Миколая Чарнецького

716

У Тернопіль привезли мощі Блаженного Миколая Чарнецького. Помолитися та приступити до святині можна в храмі Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького. Там до 15 грудня відбуватимуться реколекції на тему "Таємниця віри". Виголошуватиме науки настоятель спільнот Редемптористів в Львівській провінції отець Ігор Колісник.

"Таємниця віри" – така тема реколекційних наук, які виголошуватимуть до 15 грудня в храмі Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького в Тернополі. Духовні вправи допоможуть людям належно приготуватися до величного свята Різдва Христового, кажуть священики.

Отець Василь Ліниця, настоятель храму Матері Божої Неустанної Помочі: "Саме в Різдві підкреслено для нас усіх оце спасіння, що ми є не самі, щоб в черговий раз для людини підкреслити, що вона є важливою, що вона є не сама, що Бог кожного із нас любить".

Під час реколекцій, каже отець Ігор Колісник, разом з людьми роздумуватимуть над тим, як навчитися довіряти Богові.

Отець Ігор Колісник, настоятель спільнот Редемптористів в Львівській провінції: "Господь пробує нас через ті всі речі своєю рукою провести, пробує нас навчити, що ми можему Йому довіряти, бо Він веде нас правильною дорогою. Він пробує нас також повчити, що не вартує знати все і зразу, не те, що ми до цього не готові. А треба залишити місце для тієї довіри до Бога, часом не треба бути мудрішими за Нашого Батька Небесного, а спробувати собі в глибині серця сказати – Бог знає. Він мене провадить, а я роблю свою частину, що від мене залежить".

В храмі Матері Божої Неустанної Помочі також перебувають мощі Блаженного Миколая Чарнецького

Отець Ігор Колісник, настоятель спільнот Редемптористів в Львівській провінції: "Та людина була таким взірцем довіри до Бога, що змусила цілу систему, яка добре стояла на ногах, перевернутися, вони не мали ради, вони не могли його працю спинити. Це є знак того, що довіра до Бога може робити чудеса. Може для нассьогодні, в тій ситуації, в якій знаходиться наш народ, це є одна з справ, якій маємо навчитися: чудеса діються тоді, коли людина слухаючись Бога бореться за справедливість".

Завтра, о 18 годині, в храмі Матері Божої Неустанної Помочі відправлять Святу літургію, виголосять третю реколекційну науку, а о 19 відбудеться молебний чин на оздоровлення з помазанням олією, прикладеною до мощей Миколая Чарнецького. В суботу об 11 годині в церкву запрошують усіх охочих батьків з немовлятами, священики благословлятимуть та молитимуться за дітей. 

Ввечері о 18 годині передбачена зустріч для подружніх пар, буде віднова подружньої обітниці. Завершаться реколекції в неділю, 15 грудня, святі літургії відправлять о 6.30, 7.30, 9.30 та 11.30.

Отець Василь Ліниця, настоятель храму Матері Божої Неустанної Помочі: "Хто немає можливості поїхати і виборювати свої права на майдан до Києва чи тут в Тернополі, я заохочую, щоб в ці дні кожен із нас можливо на кілька днів ввечері виключив телевізор і прийшов сьогодні на ці молитви, щоб ми спільно мотитовно це підтримали. Я думаю, що великий вклад ми внесемо для виборювання прав і свобод людини".