До Великодня у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі відбувається акція “Подаруй паску захиснику”. Студенти, викладачі та школярі тернопільських шкіл долучаються до майстер-класів з випікання, декорування пасок та великодніх кошиків. Загалом з початку повномасштабного вторгнення хлопці і дівчата навчального закладу вже встигли передати військовим близько 18 тонн печива. Подробиці – далі.
В одному з навчальних класів на столах – свіжовипечені паски. Деякі з них вже оздоблені декором, інші ж – потребують доопрацювання. Саме цим і не тільки будуть займатися учні 9 класів тернопільських шкіл, які завітали до навчального закладу. Їм допомагають у цій справі студенти та викладачі Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі.
“В нас було вже дві школи. І приблизно десь по чотири людини на одну локацію. В нас є п’ять локацій – роблять яйця маленькі і великі, також їх прикрашають. Вербові гілочки також, вони прикрашали кошик великодній”, – розповіла Соломія Калінгер, студентка 3 курсу Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі.
Вже на цій локації відбувається майстер-клас з декорування вербних гілочок та великодніх кошиків. Під час процесу кожен з учасників старається, вкладає свою любов та вдячність українському воїну, який сьогодні сміливо боронить нашу країну.
“Кожному військовому приємно получити щось зроблене дітьми своїми руками. Щоб вони мали таке, якусь пам’ять. І що вони бачать, що діти підтримують їх і пам’ятають про них і вдячні їм”, – додала Соломія.
Студенти та викладачі Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі допомагають воїнам ще з 2014 року. Ще більше посилили волонтерство з початку повномасштабної війни.
“Збираємо також кошти на потреби ЗСУ. І як студенти, так і викладачі випікають печиво. З 2022 року близько 18 тон печива було випечено для військових. Це дуже важливо, що ми долучаємося до такого. Тому що у цей непростий час наші захисники на передовій вони також потребують свята. Вони відчувають підтримку, коли ми передаємо їм вироби, вироблені нашими власними руками”, – розповів Едуард Ковальов, студент 2 курсу.
В межах акції “Подаруй паску захиснику” студенти Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі планують відправити на фронт близько тисячі великодніх пасок.