З настанням весни організм зазнає значної перебудови, нервова система стає більш збудливою, підвищується рівень гормонів і знижується імунітет. Приблизно у 75% українців можна спостерігати брак трьох вітамінів, або більше. На які продукти слід звертати увагу в час настання весни та скільки часу проводити на свіжому повітрі, аби не страждати від “весняного авітамінозу” дізнавалась Христина Коваль.
Навесні слід особливу увагу звернути на певні продукти харчування. Велика кількість вітаміну А міститься в печінці, маслі тваринного походження. Кисломолочні продукти, злаки і горох багаті вітаміном В1. Молоко та молочні продукти, м’ясо заповнять дефіцит вітаміну В2.
Риба, м’ясо курки і яловичина впораються з нестачею вітаміну В6. Щоправда спосіб, коли профілактика весняного авітамінозу проводиться за допомогою вітамінних препаратів, підходить лише тим людям, організм яких, з тих чи інших причин, не може засвоїти вітаміни з їжі. Попри різноманітність таких препаратів, що продаються в аптеці, не слід їх приймати самостійно.