додому духовність Тепло своєї душі дарували тернопільським дітям з особливими потребами

Тепло своєї душі дарували тернопільським дітям з особливими потребами

637

Тепло своєї душі дарували сьогодні тернопільським дітям з особливими потребами вихованці Центру творчості дітей та юнацтва міста. У рамках щорічної одноіменної акції подарунки від Святого Миколая отримали майже 60 маленьких тернополян.

Сергійко Ткачук, не ходить з народження: "Молюся Господу за все що посилаєш, що в круговерті буднів бережеш, за те, що безліч істин відкриваєш, за всі страждання я молюся теж. Молюся за усю свою родину і прошу, прошу прощення усіх гріхів і щоб прожита кожна днина не була тягарем на протязі років, молюся руки зносячи до неба. Прости мої помилки і чужі. Мені нічого більшого не треба, коли ти Господи в душі".

Cергійко не ходить з народження. Щодня хлопчик молиться до Бога, бо тільки Він бачить душу і серце з середини і переживає все з людиною –  її біль, радість, терпіння, любов. Цю щиру молитву Сергійка Господь вислуховує, бо дає йому сили попри всі труднощі, попри особливі потреби жити далі. Хлопчик надзвичайно талановитий, бере участь у різних конкурсах. Грає на скрипці та на фортепіано. А ще хлопець добре плаває і бере участь в багатьох змаганнях. Сергійко Ткачук це хороший приклад усім: і дорослим і малим. Він своїм життям спонукає кожного у щоденній метушні зупинитися і запитати себе: куди я йду, що для мене важливіше: гроші, матеріальні блага чи здоров'я та добробут у сім'ї.

Пані Надія, бабуся Сергійка: "Це наш ангел хоронитель для нашої сім'ї. Я думаю, що таких дітей Бог посилає, щоб люди зрозуміли, що цінне в житті не тільки маєтки, а й душа. Ми з мамою його і дідусем стараємося, щоб він займався різними гуртками, щоб був більше з дітьми, щоб життя було його цікаве".

Сьогодні Сергійко разом із ще 60 дітьми з особливими потребами отримав подарунки від Святого Миколая. Центр творчості дітей та юнацтва Тернопільської міської ради щороку проводить благодійну акцію "Подаруй тепло душі".

Світлана Миханчук, директор Центру творчості дітей та юнацтва Тернопільської міськради: "Ми намагаємося хай хоч невелику крихту радості, добра принести в таку сім'ю. Щоб в першу чергу сім'я памятала, що про неї не забули, напередодні таких благодатних днів, коли Святий Миколай приносить всім дітям подарунки, ми хочемо принести не лише подарунки, а й трішки радості для їх родини, для їх батьків".

Леонід Бицюра, заступник міського голови Тернополя: "В цілому для дітей з особливими потребами до кінця цього року буде виділено 600 солодких подарунків з нагоди Дня Святого Миколая і новорічних свят. Сьогодні ж розпочинаються вистави в палаці культури "Березіль" об одинадцятій та другій годинах. І завтра також об 11 та 14 годинах".

Для дітей з особливими потребами щороку центр творчості дітей та юнацтва Тернопільської міськради організовує й фестиваль "Повір у себе". Цьогоріч його проведуть 15 січня.