додому духовність Сьогодні за церковним календарем – Собор Архистратига Михаїла

Сьогодні за церковним календарем – Собор Архистратига Михаїла

540

Сьогодні за церковним календарем – Собор Архистратига Михаїла. Це свято особливе, кажуть священики, окільки християни вшановують пам'ять не святих людей, а ангелів, про роль яких як посланців Божих є багато прикладів у Старому і Новому Заповіті.  Християни вірять, що ангел-охоронець, як друг і захисник є в кожної людини, допомагає їй в духовному житті, молиться за неї, відвертає від злих вчинків та спонукає до добрих.

Архистратига Михаїла церква ставить першим серед ангелів, оскільки він очолив боротьбу добрих ангелів проти ангелів, які виступили проти Бога, і переміг. Тому називають Михаїла добрим воїном Господнім, полководцем небесних сил. Віряни вважають, що в кожного є свій провідник до Неба, помічник у спокусах – ангел-охоронець. А священики кажуть, що люди мають вшановувати, славити та дякувати ангелам за допомогу та опіку.

Отець Ярослав, парох церкви Святого Архистратига Михаїла в Тернополі: "Кожен Ангел приходить до Бога, так як в книзі Йова написано, дає звіт за кожного з нас, що ми робимо в своєму житті, напевно ангел нас застерігає, заохочує, дає певні вказівки, щоб ми не попали в якусь халепу, щоб ми не робили поганих вчинків".

На парафії церкви Cвятого Архистратига Михаїла в Тернополі, що знаходиться на вулиці 15 Квітня сьогодні храмовий празник.

– Це є духовний празник, перше обов'язково треба відвідати храм, перед тим посповідатися і запричащатися,  нас ще священик помирував після служби. Ми отримали благословення Духа Святого.

В церкві Святого Архистратига Михаїла у Тернополі сьогодні  об 11 годині відправили урочисту літургію за участі собору священиків.

Отець Ярослав, парох церкви Святого Архистратига Михаїла в Тернополі: "Будемо спільно благати Бога через Святого Архистратига Михаїла, щоб Він нашу парафію оберігав, щоб він нас спонукав більше сприймати Божу волю. Бо життя не є легким, кожного дня ми зустрічаємося з різними викликами: злиднями, терпіннями, хворобами,  проблемами. Якщо людина не має віри це часто призводить до розчарування, роздратування. А віра в Бога нам допомогає перемогти, подолати всі труднощі і з ім'ям Божим на устах дивитися вперед на перспективу".