додому Новини Сезон закруток: що консервують тернополяни

Сезон закруток: що консервують тернополяни

930

Останні місяці літа трандиційно для усіх українців – час консервацій. Фарширований перець, квашені помідори та огірки в томаті. Усім цим люди запасаються на зимовий період, адже домашні консерви на зиму – звичайна справа. Такий спосіб зберігання овочів та фруктів багатьом до вподоби. Наша знімальна група відправилася у центр міста та на місцевий ринок, аби дізнатися ціни на основні продукти консервації та чого більше закривають на зиму, містяни. Подробиці – далі.

На завершення літа, для людей традиційно настає час консервації. Мариновані огірки, квашені помідори та фарширований перець. Такий спосіб зберігання овочів та фруктів багатьом до вподоби. Аби запастися консервацією на зиму продукти містяни беруть або на своїх городах, або на ринку. Ціни тут на основні продукти консервації – різні.

Окрім овочів та фруктів для консервації потрібна і посудина, в якій будуть зберігатися наші огірки та перець. Ціна за півлітрову банку на ринку 0,5 стартує від 20 гривень, а за трИлітрову потрібно віддати 45 гривень. Капронова кришка коштує дві гривні, а кришка на запарку на гривню більше. Пересічні люди Тернополя, говорять, до заготівлі продуктів на зиму підходять відповідально.

Лікарі розповідають, при консервуванні втрачається не більше вітамінів, ніж при інших видах термообробки: варінні, запіканні, смаженні. А іноді консервовані продукти навіть корисніші, ніж свіжі. Наприклад, в томатній пасті вміст антиоксиданту лікопіну в 36 разів вищий, ніж у свіжих томатах.