
Овоч, що містить гормон щастя і є потужним антидепресантом, його довгий час вважали неїстівним і навіть отруйними, а тепер його у їжу використовують в усіх без винятку країнах світу. Мова іде про помідори. Як отримати щедрий врожай червонобоких соковитих овочів в наших умовах, знають Олена Петляр та Ігор Чаплінський – заядлі овочівники із Великої Березовиці.
Пані Олена розповідає: попри спеку та несприятливі погодні умови ще з весни, врожай цього року зібрали щедрий, хоч, зізнається, розсаду поливали тільки, коли висаджували рослини на грядку. Однак завдяки багаторічному досвіду у цій справі вдалося подолати і природні примхи, і хвороби, і, зрештою, отримати добрий урожай.
Ігор Чаплінський додає: не менш важливо підживлювати ґрунт і робити сівозміни, тобто те, що було на ділянці одного року не може рости і наступного. Цьогоріч Ігор та Олена на ґрунті, де були помідори планують посіяти гірчицю.