
Сальмонелу виявили у 7 взірцях страв, якими годували людей одному з ресторанів Тернополя 29 вересня – це результати лабораторних досліджень.
Нагадаємо, 30 вересня, люди із загальним нездужанням, високою температурою та блювотою почали звертатися за медичною допомогою. Напередодні усі вони їли в одному з закладів громадського харчування міста. Роботу ресторану Держпродспоживслужба призупинила.
Згодом працівники лабораторного центру встановили, що саме сальмонела є етіологічною причиною спалаху, збудник виділено та ідентифіковано із матеріалу від хворих. З метою встановлення ймовірного фактору передачі інфекції у вогнищі фахівці відібрали для лабораторного дослідження 20 взірців харчових продуктів (кулінарні страви, кондитерські вироби та сировину).
За результатами мікробіологічних досліджень залишків святкових страв, якими годували людей, сальмонелу виявили у 7 взірцях.
Триває процес ідентифікації сальмонел за додатковими маркерами. У поліції у зв’язку зі спалахом кишкової інфекції відкрили кримінальне провадження.