додому Новини Роботу закладів громадського харчування можуть обмежити при першому ускладненні епідситуації

Роботу закладів громадського харчування можуть обмежити при першому ускладненні епідситуації

1679

Розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування при першому ускладненні епідемічної ситуації пропонує Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець.

Про це очільник відомства заявив в ході обговорення законопроекту про протидію коронавірусу, який зараз розробляється в Міністерстві охорони здоров’я.

«Досвід іноземних країн говорить, що закриття закладів громадського харчування – дієвий захід у боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам потрібно діяти на випередження, чітко та рішуче. Саме тому доцільним було б розглянути  можливість обмеження роботи закладів громадського харчування через коронавірус», – сказав Ілля Ємець.

ЯКА СТАТИСТИКА?

Станом на ранок 15 березня в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. В Чернівецькій області – два випадки та в Житомирській – один (летальний).

Всього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 79 повідомлень про підозру на COVID-19 (3 випадки – підтверджені лабораторно, 64 – негативні, коронавірусу немає, 12  – досліджується). З початку року вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

Протягом дня 14 березня до Центру надійшло 12 повідомлень про підозру на COVID-19 (Черкаська 1, Волинська 1, Чернівецька 5, Рівненська 3, Київська 1, Тернопільська 1).

У світі зареєстровано 156 400 випадків захворювання COVID-19, з них 73 968 (47,3%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 75 405  випадків у 134 країнах/територіях/регіонах.