
Солодкий квартал розмістився у фойє тернопільської школи №24. Виставка пряникових будинків відбувається у рамках міського конкурсу “Феєрія новорічного міста”. Членів журі просять не баритися з оглядом, адже такі експонати не довговічні. Аромат меду та кориці манить школярів, вчителів та гостей школи.
Пряникова виставка-конкурс у Тернопільській школі №24 триває три дні, до 23 грудня. Солодкі будинки випікали чи не усі класи. Більше тридцяти експонатів і усі різні: від сільської хатини з песиком на подвір’ї до сучасних американських апартаментів. Особливо вражають незвичні ідеї майстрів.
– Для того, щоб вікна не були порожніми, має бути скло. А як скло зробити? Це є розтоплена карамель, яка добавляється в розтоплений отвір за три хвилини перед закінченням випікання коржа. Вона застигає і є така, як скло, – розказує заступник директора з виховної роботи ЗОШ № 24 Тетяна Головань.
Попередньо організатори конкурсу планували нагороджувати лише найкращих. Та їх настільки вразив кожен пряниковий будинок, що тепер солодкі експонати будуть оцінювати за кількома категоріями.
– Буде декілька номінацій: найкращий, найбільший. До десяти є номінацій. Я думаю, що нагороджені будуть всі, – каже Тетяна Головань.
Подальша доля кожного із будинків різна. Якийсь розділять на всіх у класі та разом поласують, якийсь – вихованцям дитячого будинку. Але усі в школі запевняють, що така виставка принесла радість на новорічний настрій кожному.