додому освіта Почався заключний етап Всеукраїнського конкурсу майбутніх офіціантів

Почався заключний етап Всеукраїнського конкурсу майбутніх офіціантів

341

У Тернополі за першість змагаються майбутні офіціанти з усієї України. Третій і заключний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, які здобувають професію офіціанта, відбувається на базі Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі. Цей заклад обрали не випадково: він переміг у конкурсі «Кращий навчально-виховний заклад-2012» і став кращим серед професійно-технічних закладів Тернопільщини.

Прославити свій професійно-технічний навчальний заклад, а для себе здобути омріяну перемогу до Тернополя з усієї України з'їхались учні, які опановують професію офіціанта. Урочисте відкриття третього етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності відбулось сьогодні, а триватиме конкурс три дні. За цей час учасники зможуть продемонструвати свої теоретичні знання та практичні навички.

Каріна Мельник, учасниця ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії "Офіціант" з Хмельницького: "Сервірували столи, сервіровка обов'язково, подача відвідувачам, наш розмовний інтелект, як ми будемо спілкуватися з відвідувачами, як подавати, також наливання алкогольних напоїв, серветки складали також, як гарно оформити, якими способами, різне, все, що стосується офіціантів".

Коли дуже чогось хочеться, то ніякі труднощі не страшні, переконували учасники конкурсу. І казали: такі змагання як ніщо інше допомагають стати професіоналами у своїй справі.

Йосип Каналош, учасник ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії "Офіціант" із Закарпаття: "Найскладнішого в мене, наприклад, нема, бо підхід до того, який я маю, тобто я хочу і тоді мені то вдається і то легко йде мені. З цією професією я доведу, що я чогось вартий, тобто можна вийти дуже високо в цьому житті".

А в Тернопільському вищому професійно-технічному училищі ресторанного сервісу і торгівлі, на базі якого і проводять конкурс, запевняють: офіціант – це фах, який затребуваний завжди, а мета таких змагань – підвищити майстерність обслуговуючого персоналу.

Андрій Каплун, директор Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі: "Для того, щоб професійність їх зростала, ми повинні дивитися, що робиться в інших областях. Та й не тільки в областях, навіть за межами нашої держави що робиться, щоб іти в Європу, щоб ми не встидались. А я впевнений, що в нас резерви є, ми вміємо, ми тільки не вміємо себе презентувати. От для того і проводяться такі конкурси, щоб виявляти кращих, показувати Україну, презентувати систему професійно-технічної освіти і я впевнений, що та система, оті майбутні робітники будуть рухати економіку нашої держави".