додому Новини Підсумки сезону: що вирощували тернополяни та що заготували на зиму

Підсумки сезону: що вирощували тернополяни та що заготували на зиму

774

Підсумки багатства землі цьогоріч. Прийшла осінь, а це означає, що пора збирати останні врожаї та готувати землю до наступного року. Тернополянин Григорій Жук близько 25-ти років займається городництвом. Упродовж цього часу чоловік не купляє овочі та фрукти на ринку, говорить, їсть все тільки із своєї грядки. Господар поділився із нашою знімальною групою, що цьогоріч вирощував та який урожай отримав.

Григорій Жук займається городництвом вже близько 25-ти років. Упродовж цього часу, чоловік спробував вирощувати різні сорти помідорів та інших овочів у себе на подвір’ї. Господар стверджує, на ринку не купляє нічого, адже все має на своєму городі. Розповів нам, що цьогоріч в нього вродило найкраще.

  • “Каліфорнія червона”, я маю свій сорт, маю “чорний принц”, в прямому значенні, “чорні сливки”, також зародило непогано. Маю “примадонна” така з носиком, то на ринку їх часто продають, то також зародило, – розповідає тернополянин Григорій Жук. 

Цьогоріч господар посадив 16 сортів помідорів, однак запевняє, наступного – планує зменшити їх до 7-ми або 8-ми. Григорій Жук розповідає, щедрий врожай залежить не тільки від природи, але і від клопіткого догляду.

  • Я, наприклад, коли тих, скажемо, вже помідорів, бавлюся з лютого і буде напевно по листопада. Бо зараз вже половина вересня, а ще поки то все збереться. Тоді треба збирати, тоді треба кілки витягати і тд.

 

З таким підходом до городини – урожаю у чоловіка чимало. Тому і асортимент консервацій у господаря – теж різноманітний. Як говорить чоловік, помідори смачні аж “пальчики оближеш”. Окрім цього, на грядці у чоловіка щедро вродили огірки. Догляд за ними він почав ще з минулої осені: три рази сіяв та висаджував їх у різних місцях, неодноразово підливав та підв’язував. Григорій Жук поділився ще рецептом салату, який робить із овочів зі свого городу.