додому Новини Підприємцю, який виробляв м’ясо в антисанітарних умовах, загрожує адмінпокарання

Підприємцю, який виробляв м’ясо в антисанітарних умовах, загрожує адмінпокарання

626

PM558image002Обвалювання м’яса птиці в антисанітарних умовах проводив приватний підприємець. Товар реалізовувався гуртовими та роздрібними партіями без особливої турботи про здоров’я споживачів. У протиправну діяльність підприємства втрутилися співробітники ветеринарної міліції.

Як розповів старший інспектор відділу ветеринарної міліції Вадим Шаповал, підприємець орендував частину приміщення колишнього комбайнового заводу і в цеху проводив обвалювання курятини. Хоча на продукцію документи були, проте подібний процес вимагає експлуатаційного дозволу ветеринарної служби, а також постійної присутності лікаря для контролю за якістю товару. Ці вимоги підприємець знехтував.

Щодо порушника уже складено протокол за статтею 107 Кодексу України про адміністративні порушення. Вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 164 КУАП, повідомляє СГЗ УМВСУ в Тернопільській області.PM635image001

Довідка: з початку року було складено понад 10 протоколів за порушення ветеринарного законодавства, з обігу вилучено 1 тонну 200 кілограмів неякісної продукції, винесено 64 приписи про усунення недоліків.