Підпільних цех, у якому незаконно виготовляли ковбасні та м'ясні вироби, виявили співробітники податкової міліції області. Цех діяв поблизу Тернополя і відомо, що реалізовував продукцію з 2012 року. М'ясні та ковбасні вироби виробляли в антисанітарних умовах та без маркування, продавали у магазинах та супермаркетах міста.
Підпільний цех, незаконну діяльність якого організував 37-річний підприємець, діяв поблизу Тернополя. Ковбаси та м'ясну продукцію виробляли в антисанітарних умовах, продукти не маркувались, як це передбачено законом, кажуть податківці.
– Співробітниками податкової міліції у цеху виявлені та вилучені м'ясні вироби, на яких відсутнє маркування, сировину та обладнання для їх виготовлення на загальну суму понад 200 тисяч гривень. Стосовно організатора діяльності підпільного цеху складено протокол за частиною 1, статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направлено до суду для розгляду, – розповів заступник начальника УПМ ДПС у Тернопільській області Дмитро Пужляков.
Зі слів Дмитра Пужлякова, за порушення порядку провадження господарської діяльності передбачено адміністративне стягнення, тобто штраф у розмірі від 340 до 1700 гривень з конфіскацією виготовленої продукції та всього обладнання. Крім цього, матеріали за фактом направлені до міжрайонного управління Державної Санітарно-епідеміологічної служби, яке у свою чергу прийняло рішення про повне вилучення продукції з обігу у торгівельних мережах та заборону подальшого продажу. Податківці розповідають, що таких фактів незаконного виготовлення продукції нині чимало, їх реєструють по кілька разів у рік.