додому здоров'я Основний продукт, яким можна замінити м’ясо на час посту – риба

Основний продукт, яким можна замінити м’ясо на час посту – риба

484

Основний продукт, яким можна замінити м'ясо під час посту – риба. Вона корисна і поживна, а дієтологи навіть рекомендують рибні стави тим, хто хоче схуднути. Щоправда, тут слід пам'ятати, що є різні за жирністю сорти риби. Чи не найходовішим на центральному ринку Тернополя зараз є оселедець. У піст, запевняють продавці, ціни на нтього не підіймали.

Філе риби – джерело білка, що легко засвоюється, мікроелементів та вітамінів, але найцінніше у рибі – жир, який складається з поліненасичених жирних кислот. Великий вміст фосфору в рибі має позитивний вплив на роботу нервової системи, підвищує працездатність та усуває млявість. Для ендокринної системи, зокрема для успішної роботи щитовидної залози, дуже корисний йод, яким багата морська риба. Лише у двохсот грамах скумбрії знаходиться добова норма йоду, яка повністю засвоюється. При цьому, риба залишається низькокалорійним продуктом і входить до складу дієтичного меню. Під час посту, відмовляючись від м'яса, люди переважно переходять на рибу. Це підтверджують на центральному ринку міста, і розповідають, що найбільш ходовою зараз є риба сухої заморозки та оселедці.

– Філе різної риби – до 50 гривень, суха заморозка гарна, хеки різного виду 35, 33, 32 гривні. Оселедець коштує на даний час 27 гривень, відносно прошлого року він теж коштував так само 27 гривень. Філейка так само не подорожчала, 33 гривні коштує філе оселедця, – розповідає продавець риби Галина Хміль.

Копчена сьомга, масляна та ікра обходиться покупцям значно дорожче, а отже і купують їх трохи рідше, розповідають продавці.

– Білу рибу, червону рибу, звичайно, беруть люди до більш таких відносно оказій і так дальше. На даний час теж беруть, переважно під свята вона дуже гарно йде, нема ніяких проблем, – каже Галина Хміль.

Якщо ви слідкуєте за фігурою, то варто пам'ятати, що до нежирних сортів риби відносять тріску, мінтай, потасу, щуку та хек, до сортів із середнім вмістом жиру належать судак, ставриду, горбушу, тунець, коропа, зубатку та форель. Якщо ж зайві кілограми вас не лякають, то сміливо можете купувати скумбрію, вугор, палтуса та осетрових.