Здорове харчування для дітей. На Тернопільщині впроваджують реформу з удосконалення шкільних їдалень. У рамках проєкту планують оновити склад меню, рецептуру приготування та обладнання харчоблоків. Також у нашому краї відкриють Хаб, на базі якого навчатимуть кулінарів нових стандартів приготування їжі. Більше про це в сюжеті Юлії Пацкаль.
Оновити склад меню та обладнання шкільних їдалень, навчити кухарів нових стандартів планують на Тернопільщині. Це зроблять в рамках реформи удосконалення харчування в закладах загальної та середньої освіти. Задля цього в нашому краї відкриють кулінарний Хаб, де й навчатимуть працівників шкільної кухні готувати за оновленими стандартами. Підвищити свою кваліфікацію мають понад 600 кулінарів.
У межах реформи оновлять й естетичний вигляд шкільних харчоблоків, а також кухонне обладнання. Передбачають, що завдяки таким нововведенням кількість дітей, які харчуються у їдальні – збільшиться.
На організацію якісного і безпечного харчування школярів нашого краю виділили 170 мільйонів гривень. А для закладів освіти вже розробили чотиритижневе сезонне меню.