додому духовність На Тернопільщині стартували Веселі канікули з Богом

На Тернопільщині стартували Веселі канікули з Богом

621

На Тернопільщині стартували Веселі канікули з Богом. Впродовж цього тижня табір проводитимуть на парафії новомучеників української греко-католицької церкви, яка знаходиться на території восьмої загальноосвітньої школи. Організатори намагаються закласти в дітях зерно Катехизму, прищепити їм любов до молитви, показати дітям, що проводити час із Богом весело.

Веселі канікули з Богом стартували на Тернопільщині в понеділок, 3 червня, на парафії новомучеників української греко-католицької церкви, що на території восьмої школи. Щодня діти збираються о 10 ранку, розпочинають з руханок, співають, далі моляться у храмі, слухають науки священика. Темою Веселих канікул з Богом цього року є віра. "Збудувати з дітьми живу Церкву – основна мета “Канікул”, каже семінарист Роман Демуш, а основою такої будови є Божественна Літургія, що для кожного християнина має перерости у Літургію Життя. Студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого організували для дітей виставу про мандрівників, які зустрівши Капітана та збудувавши Корабель, бажають "переплисти на той берег".

Брат Роман Демуш, студент Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого: "Божественна Літургія,  це також мандрівка, мандрівка в житті Ісуса Христа, також і мандрівка в житті кожного  з нас. В житті є різні випробування, немовби те плавання по морі, а корабель, який необхідний, щоб здійснити цю мандрівку уособлює церкву. Сьогодні діти могли бачити в сценці, що ті моряки, то є апостоли. Їх покликав капітан – Ісус Христос, вони почали будувати корабель. Цим кораблем для нас, для християн є церква. Якщо не буде корабля ми не зможемо дійти до бажаної Батьківщини, тобто до неба. Ми не зможемо переплисти це життєйське наше море".

Організатори запрошують дітей віком від 8 до 16 років. Участь в таборі – безкоштовна. Діти проводять час і весело, і цікаво.

Опитування:

" – Я тут перший рік, мені тут дуже сподобалося. Я приїхав на канікули з Америки, я люблю ці Канікули з Богом, бо тут можна багато дізнатися про Бога".

" – На канікулах з Богом, можна шукати завжди нових друзів і про щось дізнаватись цікаве.

" – Тут можна дружити, гратися, веселитись".
" – Гратися з дітьми, ходити на всякі вистави, дуже цікаво.
" – Мій тато священик і він мене завжди вчить, що з Богом треба дружити і до Нього молитися завжди".

Вероніка Миц, аніматор Веселих канікул з Богом: "Для нас корисно те, що певний час діти можуть не грішити, бо ми з ними, ми їх контролюємо, ми їх забавляємо. Я думаю, що їм тут цікаво, бо я також неодноразово брала участь в таких канікулах, до того як стати аніматором. Вже після того, мені стало настільки цікаво, що мені захотілося передавати свою турботу комусь".

Олег Соколик, аніматор Веселих канікул з Богом: "Тут цікавіше проводити час ніж сидіти за комп'ютером. Тим більше, що вони тут розвивають свою уяву, креативні здібності".

Наступного тижня з 10 до 15 червня Веселі канікули з Богом проводитимуть в Кам'янці-Подільському та Хмельницькому, з 17 до 29 червня – в Бережанах, з 17 до 22 червня – в селі Ігровиця, з 24 до 29 червня – в Озерній. Такі ж табори відбуватимуться впродовж липня і серпня. Детальніше про розклад Веселих канікул з Богом можна дізнатися на сайті Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії. Тернополяни зможуть брати участь у таборі при Архикатедральному соборі Тернополя з 1 до 10 серпня. Попередньо записуватись не потрібно.