додому Новини Які є види ножів: загальна класифікація

Які є види ножів: загальна класифікація

916

Ніж — один із найдавніших інструментів людини. За роки існування було створено безліч його модифікацій та різноманітних видів. Особливою якістю сьогодні виокремлюються американські ножі, вибір яких ви знайдете за посиланням https://one-click.com.ua/aktivnyy-otdyh/nozhi-i-multituly/nozhi/ssha/. А от яких вони бувають видів — читайте в цій статті.

Які бувають ножі за призначенням?

Ножі вже давно стали незамінним інструментом в різноманітних сферах людської діяльності. В залежності від призначення вони бувають декількох видів.

Бойові ножі

Бойові ножі підходять для різних потреб. Завдяки високій міцності їх можна використовувати як у бойових, так і в екстремальних умовах. Особливими характеристиками є:

  • овальна ручка;
  • загальна довжина від 18 до 30 см;
  • полуторне або двостороннє заточування;
  • обробка клинка темними покриттями, щоб уникнути блиску в темряві.

За допомогою бойового ножа можна захиститися від нападника, розчистити прохід у лісі, підготувати місце для привалу тощо.

Туристичні ножі

Туристичний ніж дещо подібний до бойового, але призначений виключно для активного відпочинку. Такі моделі бувають фіксованими або зі складним лезом.

У ножах використовується високоякісна сталь із доволі високим показником твердості. Це робить їх надійними та простими у використанні в екстремальних умовах. Туристичні ножі чудово підходять, щоб підготувати місце для табору, приготувати обід чи розчистити шлях.

Кухонні ножі

Кухонні ножі призначені для приготування їжі й додатково поділяються на декілька підвидів, а саме:

  • шеф-ніж — інструмент головного кухаря;
  • універсальний — легкий ніж, який підходить майже для всіх робіт;
  • ніж для нарізання — модифікація для подрібнення продуктів;
  • обвалочний — підходить для відділення м’яса від кісток;
  • обробний — довгий та широкий ніж, який використовується для обробки м’ясних продуктів;
  • хлібний — обладнаний зубчастим лезом;
  • філейний — вузька модель для твердих продуктів;
  • овочевий — має гострий кінчик, що полегшує очищення продуктів від шкірки, червивих ділянок тощо.

Завдяки кухонному ножу можна значно полегшити приготування більшості страв.

Підсумки

В залежності від сфери застосування ножі можуть мати різну форму, розмір, матеріал та призначення. Щоб користування ножем було зручним, ефективним та безпечним, варто підбирати відповідну модель. Ознайомитися з асортиментом можна на сайті інтернет-магазину ONE-CLICK.