Порушують правила не лише магазини, супермаркети, а й самі виробники. При позаплановій перевірці "Барвінку" спеціалісти Інспекції з питань захисту прав споживачів відібрали два види продукції на лабораторне дослідження. Зокрема, ковбаси місцевих виробників. Результати лабораторнорго дослідження невтішні, кажуть спеціалісти.
– Після проведення лабораторних досліджень, результати були невтішні, два види ковбаси були забракованими. А саме за кістковими включеннями. Згідно з нормативними документами, в усіх ковбасах вищого сорту кісткові включення повинні бути відсутні. І в першому, і в другому випадку кісткові включення наявні, це доказує порушення технологічного процесу, тобто там фарш невідомого походження, не знати що там, але є якісь речовини, – розповідає головний спеціаліст Інспекції з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області Богдан Михайлишин.
Також в ковбасі одного з місцевих виробників виявили крохмал, в ковбасах вищого сорту його не має бути. Такі результати дивують, кажуть спеціалісти інспекції з питань захисту прав споживачів.
– Ціни на ковбаси в нас ростуть майже кожного місяця підвищуються, а це ковбаса вищого сорту, мала б бути якісна, бо вона з тих дорощих, а натомість виробники не дотримуються рецептури і порушують, – говорить Богдан Михайлишин.
Спеціалісти Інспекції з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області видали припис про заборону реалізації неякісної партії ковбаси обох місцевих виробників.