додому Головні Фахівці радять купувати м’ясо на офіційному ринку або у магазині

Фахівці радять купувати м’ясо на офіційному ринку або у магазині

1038

vlcsnap-2016-07-14-14h46m20s915М’ясо на Тернопільському ринку проходить лабораторну перевірку. Саме тому, фахівці радять купувати його не на стихійних, а на офіційних. Стверджують, більшість продукції допускають до продажу, проте є й таке м’ясо, яке списують із реалізації.

– 11.06 була бронхопневмонія легень ми не допустили, ось тут була двадцять дев’яте нуль п’яте і нуль шосте – оце все не допущено до реалізації. Бронхоаспірація легень, ехінококоз печінки, перекардит, – розповідає завідувач лабораторії ветсанекспертизи ринку «ВІП-МАРКЕТ» Наталія Білецька.

Усе м’ясо, що поступає на Тернопільський ринок, має ветеринарні довідки. Воно проходить перевірку лабораторії ветсанекспертизи, після чого стає відомо чи витримало воно усі санітарні норми. Заключним етапом є лабораторний висновок, який продавці вивішують на прилавках, що б кожен охочий міг його побачити.

– М’ясо свіже буває рожевого кольору, колір воно має і шкірка рожева, ні побитостей немає ніяких ні почервонінь на шкірі. І знову ж таки – експертний висновок, що воно досліджене в лабораторії. може бути сільський виробник, може бути промислове виробництво тоді залежить від кольору, від віку тварини залежить м’ясо. Темніше – старша тварина, світліше – молодняк. Але воно все якісне, – говорить завідувач лабораторії ветсанекспертизи ринку «ВІП-МАРКЕТ» Наталія Білецька.

М’ясо, що не продали цього дня, залишається на ринку. Його поміщають у кімнати-холодильники з відповідною температурою, таким чином воно зберігає свою свіжість. Наступного ранку знову роблять лабораторне дослідження. Саме тому, аби вберегти себе від ризику придбати не свіже м’ясо, його варто купувати на офіційних ринках.