додому духовність Cьогодні в християн свято Пресвятої Євхаристії, або Божого Тіла

Cьогодні в християн свято Пресвятої Євхаристії, або Божого Тіла

4669

vlcsnap-2016-06-30-16h07m04s068Cьогодні в християн свято Пресвятої Євхаристії  або як його називають в народі Божого Тіла. Празник припадає на четвер після неділі Всіх святих, проте щороку його переносять на неділю. Цього дня люди освячують віночки, які стають оберегами, а після літургії в церквах відбуваються урочисті євхаристійні процесії.

Свято Пресвятої Євхаристії, чи як його ще називають, Тіла Божого нагадує християнам про важливість Святого Причастя.

– Ми говоримо про це, як кажуть, манна небесна, це є корм, це є те, що Христос настановив на Тайній вечері, даючи можливість учням якнайближче бути з Христом. Тобто він сказав: чиніться на мій спомин, і тоді, власне,я буду до вас приходити, буду з вами. Буду вашим Богом, буду входити в вашу душу, в ваше серце. І так буде допомагати Господь боротися проти всякого зла, – розказує настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці отець Олег Харишин.

Звичайна їжа – для того, аби жило тіло, а от Святе причастя – пожива для душі людини, кажуть священики. Та радять приступати до Таїнства з великим трепетом, помолившись та підготувавшись. Церква розглядає Євхаристію як священний дар, що його залишив Ісус задля людського спасіння. Через слова освячення, що лунають від священиків, відбувається переміна хліба і вина у Тіло та Кров Господні.

– Хто їсть моє тіло, п’є мою кров, той в мені перебуває, а я в ньому. У це свято заохочую кожного вірного, в першу чергу, обов’язково прийняти Святе причастя, обов’язково посповідатися, обов’язково, можливо, відкрити якусь добру книгу, яка говорить щось про Пресвяту Євхаристію, дослідити для себе, що це є для мене. Дослідити, в який містичний і неймовірний спосіб Бог тіло і кров робить зі звичайного вина та хліба, – каже Олег Харишин.

Свято Пресвятої Євхаристії, або як ще його називають “Божого тіла” щороку переносять на неділю. В цей день люди освячують віночки та лікарські трави, які стають оберегом.