додому спорт ФК “Тернопіль” вийшов на 1 місце у ІІ-ій лізі Чемпіонату України з...

ФК “Тернопіль” вийшов на 1 місце у ІІ-ій лізі Чемпіонату України з футболу (коментарі трнера та капітана команди)

647

ФК "Тернопіль" вийшов на перше місце у ІІ лізі Чемпіонату України з футболу. Перейти у статус лідера команді допомогла чергова перемога, цього разу домашня 2:0, над стрийською "Скалою".

На старт матчу 15-го туру Другої ліги чемпіонату України з футболу між ФК "Тернопіль" та стрийською "Скалою" муніципали посідали друге місце у турнірній таблимці. Гості зі Стрия теж були другими, щоправда з кінця. Втім легкої перемоги для тернополян не вийшло. Володіючи більше м'ячем і частіше атакуючи забити гол супернику ФК "Тернопіль" зумів не одразу. Перший тайм завершився із нульовою нічиєю. по перерві малюнок гри не надто змінився і зрештою тернополяни таки зуміли пробити кіпера "Скали". На 76-й хвилині матчу відзначився Віталій Богданов. Піднесений довгоочікуваним успіхом ФК "Тернопіль" продовжив атакувати і вже за 5 хвилин Богдан Семенець подвоїв перевагу. Підсумок – 2:0 на користь тернополян.

Василь Івегеш, головний тренер ФК "Тернопіль": "На установці було одно завдання хлопцям сказано – західноукраїнське дербі. Ми знали, що не вступлять, дві одинакові западенські команди які, будуть битись до посліднього, чіплятись за кожен м'яч, за кожну соломинку. Я знав, да, трохи жостко грали, команда яка працює з м'ячом, якщо проти неї жостко не грати, розпустим не зловим. Десь ми боролись бачите, за кожен м'яч, за кожен клаптик землі, і ми вірили, що десь в кінці ми підтиснемо".

Андрій Кондзьолка, капітан ФК "Тернопіль": "Я думаю гра йшла до гола, хто забив, той би виграв. Вдалося нам забити, а так, "Скала" тоже сильна команда і нам просто після Полтави трохи важко було, 120 хвилин, потім ше в Каховці зразу через пару днів грали тоже дуже важко, але виграли і зараз такий графік, що на четвертий день граєм, але стараємся, викладаємся і поки що Бог нам помагає перемагати".

Чергова перемога вивела ФК "Тернопіль" на перше місце у ІІ лізі Чемпіонату України з футболу – на втіху вболівальників, які попри холодну погоду прийшли на стадіон підтримати команду.

Андрій Кондзьолка, капітан ФК "Тернопіль": "Зараз в нас вболівальників я бачу побільшало з першими іграми, я думаю в першу чергу через то шо є результат, команда показує результат, вболівальники стали більше приходити на наші матчі і ми дуже їм дякуєм за їхню підтримку".

Василь Івегеш, головний тренер ФК "Тернопіль": "Вольові якості і фізична підготовка сьогодні даються взнаки, і десь є пріємущество над тими командами, які є. Я радий за то, що ми вийшли на перше місце, ми ще такого не бачили, все казали що ми другі, другі, а тут бачите як вийшло. Ну, дай Бог, щоб так дальше йшло, бо бачите, попереду ігри дуже важкі, "Оболонь" нас чекає, чекають нас команди, "Макіїввугілля", які внизу, ну бачите, нема слабих команд і нема такої команди щоб була прохідна".

Не зупиняти успішну ходу ФК "Тернопіль" спробує уже в середу 9 жовтня. В Києві муніципали зіграють із друголіговим середняком Фк "Оболонь-Бровар".