додому Новини У Зборові тепер є соціальна реабілітація: кому там можуть допомогти

У Зборові тепер є соціальна реабілітація: кому там можуть допомогти

906

Відділення соціальної реабілітації з`явилося у Зборові. “Центр надання соціальних послуг” облаштували у старій, відремонтованій будівлі. Відтепер в оновленому приміщенні будуть надавати психологічну та фізичну реабілітації не тільки дітям, а й дорослим з інвалідністю. Для цього створили всі необхідні умови. Більше – у сюжеті Тетяни Скиби.

Раніше у цій будівлі знаходилася друкарня, сьогодні ж приміщення відновили, і тепер тут працюватиме відділення соціальної реабілітації. Відтак, на базі “Центру надання соціальних послуг” Зборівської міської ради надаватимуть послуги соціальної адаптації, фізичної реабілітації, інформування, консультування тощо. Необхідну допомогу будуть отримувати соціально незахищені верства населення.

Також проходити реабілітацію у відділенні зможуть особи похилого віку та військовослужбовці, які отримали фізичні чи психологічні травми на фронті.

Проєкт “Надання соціальних послуг в громаді” вдалося реалізувати завдяки коштам із місцевого бюджету громади та фінансуванню Японського фонду соціального розвитку. Окрім цього, сто тисяч гривень на придбання обладнання передали представники компанії “Контінентал”. Із Зборівською громадою вони співпрацюють більше п`яти років.

Із малими та дорослими відвідувачами у відділенні працюватимуть фахівець соціальної роботи, фізичної реабілітації та психолог. Для того, щоб якісно виконувати свою роботу – усі спеціалісти проходили різні тренінги.

На сьогодні у новоутвореному відділенні соціальної реабілітації “Центру надання соціальних послуг” спеціалісти працюватимуть із двадцятьма дітьми з інвалідністю.