додому Новини Нагородження переможців конкурсу “Людина року-2022”

Нагородження переможців конкурсу “Людина року-2022”

1161

У Збаразькому замку нагородили лицарів нашого часу, відбувся щорічний конкурс “Людина року”. Цього разу лауреатів на премію було 12. Усі вони – герої, які наближають перемогу. Хтось це робить на полі бою, хтось в операційній, рятуючи воїнів, хтось волонтерить, духовно наставляє, а хтось – годує українців хлібом.

Одним із лауреатів конкурсу “Людина року” став Микола Демчук із Лановецької громади. Чоловік – учасник російсько-української війни у 2015-2016 та 2022 роках. А ще – герой, який дивом вижив після бою поблизу Катеринівки на Харківщині. Того дня окупанти завдали масованого удару по населеному пункту. Він чув свист ракет, снарядів … прильоти за прильотами. А далі – тиша. Миколу повністю засипало здибленим грунтом. Воїни, які вціліли після обстрілу, не виявили ознак життя присипаного побратима і забравши поранених відійшли. Від холоду Микола прийшов до тями і почав видряпуватися з-під завалу.… Живий! Утім…втратив руку!

Конкурс “Людина Року” заснований у 2001 році спортивно-мистецьким і духовним центром “Моя Україна” та редакцією Всеукраїнської незалежної громадсько-політичної газети “Вільне життя”. З часу його проведення номінантами стали 264 мешканці Тернопільщини, які представляли різні галузі: освіту, культуру і науку, літературу і мистецтво, журналістику і духовенство, аграрний сектор і медицину, волонтерство і підприємництво.