додому суспільство На тернопільських ринках дорожчають огірки

На тернопільських ринках дорожчають огірки

699

На тернопільських ринках дорожчають огірки. Кілька днів тому їх продавали в середньому 3 гривні за кілограм. А вже цього тижня ціна зросла вдвічі. Натомість інші овочі та фрукти поступово дешевшають. Продавці кажуть, ціни будуть ще доступнішими.

5-6 гривень з сімейного бюджету плюс похід на ринок і кілограм соковитого жовтого перцю до салату ваш. Продавці кажуть, дешевшає. За останні два дні на 2 гривні. До салату б картопельки зварити. Нині вона в середньому близько 4 гривень за кілограм. Схожа ситуація з іншою городиною. 6-7 гривень – баклажани та цвітна капуста. Помідори – вдвічі дешевше.

Пані Марія, продавець овочів та фруктів: "Херсон, кожного дня падає вже ціна, заліщицьких помідорів також є багато. Можна брати вже і сік крутити з них, бо дрібненьку і по 2 гривні можна взяти і по 1,50. А хто хоче взяти на стіл, то по 3 і 3,5, і по 4 гарна помідорка".

Помідори, картопля, капуста, перець, – дешевшає все. Крім огірків. Їх і не густо, а ті, що є, вже недешеві.

Пані Марія, продавець овочів та фруктів: "Фермери були, сказали, що весь огірок зсох, крутиться. Ще в неділю можна було вибрати, сьогодні вже весь зсох, нема огірка. Бабки он продають по 8-10 грн маленькі корнішончики. А ще Борщів возить, сьогодні піднялася ціна на 5 гривень, борщівський огірок піднімають ціни. І то теплиця, не городній огірок. А городній тільки сільський є".

Доступніші фрукти. Абрикоси на кожному прилавку. Відбірні ананаски – по 15 гривень за кілограм, дрібні та все ж солодкі – в середньому по 6. Дорожчі персики – 10-12 гривень. Вже й й до кавунів та динь покупці приглядаються. Проте хтось товар купує, а когось ціни все ж відлякують:

– "Помідори хочу, кабачки, огірки, капуста, все як завжди. На вихідні чогось буває дешевше, в будні дорожче. Не знаю, чому. Бізнес напевно.

– Ціни, які є, дозволяють вам купувати?

– Дозволяють, дякувати Богу".

– "Все на ринку дуже дорого. Таких цін ще не було. Особливо цибуля, яблука. Персики, абрикоси можна дешевше купити, ніж ті фрукти, які ростуть у нас. Яблука 10 гривень, цибуля 10, ну 7 отакесенька, дрібна. Це дуже дорого".

Попри це продавцям овочів та фруктів нарікати на покупців не варто. У розпал сезону свіжої городини між м'ясними рядами їх негусто.

Пані Марія, продавець м'ясних виробів: "Змін нема вже давно, десь роки три. Не дешевшало і не дорожчало. Покупців нема взагалі, ринок пустий. Нема людей, люди не мають грошей… Трохи перейшли на овочі-фрукти, трохи через те, що спека".