додому духовність Хресна дорога у Зарваниці

Хресна дорога у Зарваниці

2576

У християн триває Великий Піст – час для примирення з ближніми та покаяння. Співпережити муки та терпіння Ісуса Христа під час Його Хресної дороги християни можуть в Марійському духовному центрі Зарваниця, що в Теребовлянському районі. Всі охочі самі або разом зі священиками, можуть піднятися символічною хресною дорогою, роблячи через кілька метрів невеликі зупинки. Таких зупинок – чотирнадцять. І кожна символізує епізод біблійної хресної дороги Ісуса.

Йдучи Хресною дорогою в Зарваниці люди співчувають Христу, духовно беруть участь в Його стражданнях, глибше усвідомлюють, наскільки велика любов Спасителя.

– Ісус Христос віддав своє життя за нас. Спонукала Його до цього велика любов. Любов, яка не боїться терпіння, яка віддає своє життя і не чекає нічого взамін, любов, яка врятувала весь світ. Зараз кожен, хто зрікається гріха, хто вірить в Його жертву на Христі отримує зцілення, – розповів сотрудник церкви Пресвятої Тройці та Покрови Пресвятої Богородиці в Зарваниці отець Петро Пастух.

Здійснюючи хресний шлях Ісуса, люди особливо переживають події Страсної п'ятниці. Хресна дорога в Зарваниці це чотирнадцять стацій, біля кожної з них християни зупиняються, моляться за прощення гріхів.

– Під час Хресної дороги  є застановлення над молитвою, над милостинею, є застановлення над самим постом. Хресна дорога у Великому Пості це немовби перемога над гріхом. Коли проходимо цю Хресну дорогу переживаємо особливі моменти, так звані зупинки, які переживав наш Спаситель і розуміємо  ту сутність людини, – каже сотрудник Марійського духовного центру Зарваниця отець Андрій Шалай.

У Зарваниці щороку в Страсну пятницю відбувається театралізована Хресна дорога, з усіх куточків України та закордону приїжджає багато людей.